Canoe Safari

Spuštanje u kajacima niz rijeku Zrmanju sa stručnim vodičem i skiperom. Uživajte u prekrasnom krajoliku s fascinantnim vodopadima i kupajte se podno njih.

PROGRAM AKTIVNOSTI:

Započinje u Novalji, okupljanjem te prijevozom turističkim autobusom do Kaštela Žegarskog.

Početak kajakinga (presvlačenje, instrukcije i ukrcavanje) je u 9:30 h. Oko sat i četvrt traje plovidba do ušća Krupe, daljnjih sat i pol posjet, kupanje i piknik na slapovima Krupe te još daljnjih dva sata plovidba Zrmanjom do Muškovaca. Ukupno oko tri sata za plovidbu te 1,5 sat za povremene odmore i kupanje. Veslanje nije naporno ni opasno, voda je ljeti bistra i topla; savršena pustolovina za početnike.

Povratak u Novalju predviđen je u 18:00 h.

ČAMCI I OPREMA

Kajaci su sit-on-top za dvije odrasle osobe i dodatnim sjedalom za dijete do 12 godina. Svaki kajak ima i vodonepropusan spremnik volumena 25 litara (za kameru, dokumente, suhu odjeću, hranu…). Svaki sudionik zadužuje veslo, prsluk za plivanje, kacigu, dok se dugi neopren i anoraci (kabanice) koriste u slučaju hladnijeg ili vjetrovitog vremena.

OSOBNA OPREMA

Od osobne opreme ponesite majicu, kupaći kostim ili gaćice, ručnik, rezervne čarape, sandale ili tenisice za vodu; za hladnijeg vremena majicu dugih rukava (po mogućnosti sintetičku). Ako nosite naočale privežite ih uzicom ili sličnim. Organizator putovanja ne odgovara za izgubljene, oštećene ili nestale stvari.

Cijena izleta:

Organizirani prijevoz (Iz Novalje u 11:00 h): 430,00 HRK / osobi

Vlastiti prijevoz (Iz Kaštela Žegarskog u 9:30 h): 300,00 HRK/ osobi

Djeca od 6 do 12 godina: 50% popusta

Minimalan broj osoba za prijevoz je 6.