Put Otoka Paga

Put lunjske masline
Botanički rezervat brojnih sorti maslina koje obitavaju na području Luna smatra se jedinstvenom pojavom u svijetu. Oaza biblijskih maslina očarava svojom jedinstvenošću i čuva mir pod krošnjama tisućljetnih stabala.

Put paškog sira
Autohtoni proizvod koji ide uz bok najpoznatijim svjetskim sirevima. U svojem bogatom i snažnom okusu sažima paški kamen i sol, ljekovito aromatično bilje i tradiciju otoka Paga.

Vinska cesta Boškinac
Njegovana vinogradarska tradicija i blaga mediteranska klima doprinijeli su razvoju autohtonih sorti vrhunskih vina punog okusa te vinskih destilata s dodacima ljekovitih trava.

PROGRAM AKTIVNOSTI:
Program započinje u Novalji u jutarnjim satima, okupljanjem te prijevozom do Kolana.
Slijedi razgledavanje sirane uz stručno vođenje kao i upoznavanje s tehnologijom i procesom proizvodnje, te degustacija Paškog sira. Nakon degustacije sira predviđen je odlazak prema Lunu na šetnju Botaničkim rezervatom uz upoznavanje s poviješću maslina i njihovim značenjem danas. Program se nastavlja odlaskom prema hotelu Boškinac na degustaciju vina uz upoznavanje sa sortama grožđa, obrađivanjem vinograda i tretiranjem loze pri dozrijevanju grožđa. Povratak u Novalju predviđen je u popodnevnim satima.


MOGUĆNOST:

Seljački ručak u hotelu Boškinac (domaća maneštra s pršutom, pašticada s makarunima, kolač od jabuka)


Cijena izleta:

320,00 HRK / osobi
Sa ručkom: 500,00 HRK / osobi

Minimalan broj osoba je 15.