Biciklom Po Otoku Pagu


 

Prepusti se otoku i dopusti mu da ti ispriča svoju priču.

Vjeruj, on zna kako…

 

PRVI DAN: Dolazak u Novalju i smještaj po apartmanima. Prvi dan ostavili smo vam na raspolaganju za razgledavanje. Prošećite turističkim gradićem i upoznajte se sa njegovim znamenitostima. Navečer je organizirana večera u restoranu u Novalji.

 

DRUGI DAN: «Vinska cesta otoka Paga», ovaj program omogućit će vam vožnju prekrasnim krajolicima otoka. Kombinacija kontrasta, škrtog kamenjara i  plodnih polja, priuštit će vam jedinstven doživljaj. Degustacija vina u vinariji obiteljskog hotela i ručak u restoranu na plaži upotpunit će sadržaj ovog programa. Obuhvaćena je biciklistička staza duljine 30 km.

 

TREĆI DAN: «Put paškog sira», staze prošarane suhozidima, koji dočaravaju iznimnu marljivost domicilnog stanovništva, dovest će vas do «Sirane Kolan», gdje ćete se upoznati sa pripremom ove nadaleko poznate paške delicije. Najviši vrh otoka Paga, Sveti Vid do kojeg se pješači 40-tak minuta, priuštit će vam jedinstven pogled na bogatstvo raznolikosti otoka Paga. Program obuhvaća ručak i degustaciju paškog sira. Biciklistička staza u duljini 40 km.

 

 

ČETVRTI DAN: «Plitvička jezera», posjet najstarijem, najvećem i najpoznatijem nacionalnom parku u Hrvatskoj. Ovaj prirodni fenomen svojom ljepotom očarao je i UNESCO, koji ga je 1979. godine uvrstio u popis Svjetske prirodne baštine. Netaknute prirodne ljepote i prekrasni krajolici prava su turistička atrakcija.

 

PETI DAN: «Biblijske masline», ovaj program omogućit će vam uživanje u mističnom krajoliku prožetom korijenjem stabala iz biblijskih vremena. Izmučena debla sa stoljetnim reljefima, isprano kamenje, ovce i njihova dračom pročupana runa motivi su koji će vas vratiti u doba živućega Krista. Program obuhvaća ručak i degustaciju maslinovog ulja. Biciklistička staza u duljini 45 km.

 

ŠESTI DAN: «Fish picnic», zaputite se prema obližnjem otoku po izboru (Lošinj, Rab, Olib-Silba), istražite ga, te uživajte u šumu mora i igri valova. Ručajte u «najboljem restoranu», u mirnoj uvali u društvu galebova.

 

SEDMI DAN: «Kanjon», ova ruta ugodno će vas iznenaditi. Surovi kamen s jedne, te čaroban pogled na paški zaljev s druge strane priuštit će vam nezaboravan doživljaj. Kada stignete do Metajne, malog ribarskog mjesta, zaputite se prema plaži Ručica, po mnogima jednoj od najljepših plaža otoka. Veličanstven prizor planine koja polako uranja u more nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Biciklistička staza u duljini 25km.

 

 

OSMI DAN: Odlazak. U nadi da ste proveli ugodno vrijeme i da odnosite lijepa iskustva družeći se s otokom i njegovim žiteljima, želimo vam SRETAN PUT!!