Kayak, Bike And Hike Along The Wild Rocks Of Pag

Probudite svoj pustolovni duh i oslobodite se stresa sudjelujući u vođenim biciklističkim, pješačkim i kajak turama najatraktivnijim dijelovima otoka Paga.

 

Dan 1: Dolazak u Novalju, smještaj u apartmanima i slobodno vrijeme za razgledavanje Novalje. Večera u jednom od lokalnih restorana u Novalji gdje se pobliže upoznajete sa programom.

 

Dan 2: Odlazak na bike rutu Zaglava koja prolazi novaljskim poljem, Starom Novaljom te Zaglavom uz jedinstven pogled na Kvarnerske otoke i Podvelebitski arhipelag. Na za to predviđeno mjesto na stazi Zaglava, zaustavlja se vožnja biciklima, a nastavlja planinarenje do vrha Svetojanj. Utvrda Svetojanj je tek jedna u nizu sličnih utvrda na hrvatskim otocima koje je izgradilo Istočno rimsko carstvo kako bi kontroliralo taj bitan trgovački pravac. Nakon planinarenja bike ruta vodi do vinarije Boškinac gdje je predviđena degustacija autohtonih sorti vrhunskih vina i vinskih destilata s dodacima ljekovitih trava, uz mogućnost ručka.

 

Dan 3: Odlazak na kajak rutu Paška uvala koja počinje od plaže Čista te se prijelazom Paške uvale dolazi do ribarskog sela Metajna. Plovidba se nastavlja uz obalu koja pruža pogled na strme litice. Dolazak do plaže Ručica otkuda se uz obalu prolazi podno planinarske rute Mjesečeva staza uz plaže Beritnica i Slano, ide se dalje prema špilji i plaži Veliki i Mali zaton kod Paških vrata, odakle se Paška uvala prelazi do Bošane. Dalje uz obalu je među prvima plaža Dubrava iznad koje se nalazi posebni rezervat šumske vegetacije na otoku Pagu. Slijedi niz pješčanih plaža (Sveti Marko, Sveti duh) do plaže Čista.

 

Dan 4: Odlazak na bike rutu Lunjski maslinik koja započinje u Novalji i vodi Lunjskim putem do botaničkog rezervata brojnih sorti maslina koji se smatra jedinstvenom pojavom na svijetu. Uz nekoliko pauza uzduž slikovite staze s prekrasnim pogledom na Kvarner, more i Velebit, na kraju obilaska maslinika slijedi degustacija maslinovog ulja. Mogućnost večere na bazi ribe u lokalnom restoranu u Lunu.

 

Dan 5: Odabir odlaska na jedan od sljedećih izleta: razgledavanje Nacionalnog parka Plitvička jezera ili Nacionalnog parka Krka, plovidba Nacionalnim parkom Kornati, Canoe Safari u parku prirode Zrmanja.

 

Dan 6: Odlazak na kajak rutu Podvelebitski kanal koja počinje od plaže Jadra u blizini Stare Novalje, koja je ponegdje prekrivena finim kamenčićima, dok je na nekim mjestima stjenovita. Nastavak prema hridi Triget. Prilika za uživanje u pogledu na strme litice i špilje, tipičan krški krajobraz otoka Paga. Uz obalu se dolazi do uvale Svetojanj, jedne od najljepših uvala s poluotokom na Pagu, okrenuta prema Velebitu. Od uvale Svetojanj kajacima kreće se dalje prema uvali Žigljen. Povratak prema plaži Jadra.

 

Dan 7: Odlazak na bike rutu Kolan koja vodi Slatinom do ornitološkog rezervata Kolanjsko blato, močvarnog staništa koje se ističe bogatstvom i raznolikošću oblika života posebno ptičjeg svijeta. Put se nastavlja do plaže Girenica gdje postoji mogućnost kupanja. Posjet sirani Gligora i degustacija Paškoga sira, autohtonog proizvoda koji ide uz bok najpoznatijih svjetskih sireva. Nakon degustacije kreće planinarenje prema vrhu Svetog Vida. Mogućnost ručka u lokalnom restoranu u Mandrama.