Plovidba Tragovima Rimske Cisse

 

Obilazak arheoloških lokaliteta i izlet brodom povrh potonulog rimskog grada Cisse; posjet muzeju i rimskom vodovodu; stručna predavanja o arheološkim nalazištima i njihovom značaju u Rimskom Carstvu.

 

Rimsko je Carstvo na području Dalmacije ostavilo značajan i neizbrisiv trag. Njegovom utjecaju nije izmakao ni otok Pag, duljinom obale najrazvedeniji otok Jadrana. Potonuli rimski grad Cissa, današnja Caska, oplemenjena brojnim legendama te nekadašnja Navalia, danas Novalja, bogata su arheološka nalazišta iz kojih možemo iščitati život prošlih vremena. Veže ih, u živom kamenu rukom isklesan, 1042 metara dug, podzemni antički vodovod Talijanova buža, fascinantna spomenička baština otoka. Obiđite arhelološke lokalitete Paga, brodom preplovite potonuli rimski grad Cissu, a o povijesti više doznajte posjetom muzejima i na stručnim predavanjima. Svoja ćete saznanja nadopuniti posjetom etnografske zbirke u Kolanu, a upoznavanje života i tradicije otoka završiti na najbolji mogući način – okusima autohtonih delicija.

 

 

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do sedam dana. Okvrini program aktivnosti za sedmodnevni aranžman obuhvaća: 1.-2. dan Novalja; 3. dan Kolan; 4.-6. dan Pag; 7. dan Rab. Aranžman se može realizirati u periodu od 01.04 – do 15.06. i od 15.09. do 30.10. za grupe od 20 do 80 osoba. Smještaj je moguć u domaćinstvima s apartmanima i pansionima s tri ili četiri zvjezdice te u hotelima s tri li četiri zvjezdice na otoku Pagu, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili, u našoj organizaciji, autobusom odnosno shuttlovima. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskm jeziku. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molim da nam se obratite za izradu konačne ponude.