Put Lunjske Masline

 

Obilazak Lunjskih maslinika i stručno predavanje o maslinama starim više od tisuću godina; branje maslina, upoznavanje s procesom prerade ulja i prepoznavanje kakvoće, kušanje vina i paškog sira.

 

Kap maslinovog ulja kap je zdravlja, u sebi sadrži svu čar Mediterana i ljubav sunca. Botanički rezervat brojnih sorti maslina koje obitavaju na području Luna na Pagu smatra se jedinstvenom pojavom u svijetu. Šetnjom između stabala fascinantne arhitekture, čije se korijenje isprepliće s kamenom, osjetit ćete veličanstvenost povijesti koja se odvijala pod krošnjama ovih stabala. Udahnite mir u oazi maslina još iz biblijskog doba, uz blejanje ovaca i cvrkut cvrčaka uživajte u iskonskim zvukovima prirode. Naučite kako od njih dobivamo dragocjeno ulje. Uz degustaciju ulja prepoznajte njegove glavne osobine i odredite mu kakvoću te ga sljubite s izvrsnim paškim sirom i kvalitetnim vinom stvarajući savršeno jedinstvo okusa.

 

 

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za sedmodnevni aranžman obuhvaća: 1.-7. dana aktivnosti na području Paga. Aranžman se može realizirati u periodu od 25.09. – 18.12. za grupe od 8 do 40 osoba.

Smještaj je moguć u domaćinstvima s apatmanima i pansioima s tri ili četiri zvjezdice te u hotelima s tri ili četiri zvjezdice na otoku Pagu, dok je prijevoz moguć vlastitim prijvoznim sredstvom ili, u našoj organizaciji, autobusom, odnosno shuttlovima. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratie za izradu konačne ponude.