U Punini Okusa Paškog Sira

 

Obilazak stada paških ovaca u pašnjacima zagređanim specifičnim suhozidom; stručna predavanja o ovčarstvu i proizvodnji paškog sira; degustacija sireva uz stručnu edukaciju o prepoznavanju glavnih osobina i kakvoće sira.

 

Različiti su okusi otoka Paga – ovo je mjesto cijenjenog maslinovog ulja, aromatičnog bilja i finih kapljica dalmatinskog vina, no otok je nadaleko prepoznatljiv zbog jedinstvenog paškog sira. Ovaj autohtoni proizvod koji ide uz bok najpoznatijih svjetskih sireva u svojem bogatom i snažnom okusu sažima paški kamen i sol, ljekovito aromatično bilje i tradiciju otoka Paga. Obiđite stada paških ovaca dok bezbrižno pasu najfinije bilje na pašnjacima zagrađenim specifičnim suhozidom. Upoznajte se s proizvodnjom paškog sira, njegovim zrenjem do karakterističnog pikantnog okusa i mirisa kojem mnogi ne mogu odoljeti. Degustirajte sir koji godinama osvaja svjetska priznanja i ponosno nosi etiketu izvornog hrvatskog proizvoda, topi se u ustima zadivljenih kušača tražeći da ga se spoji s vinom te uživajte u pravim okusima otoka Paga.

 

 

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za sedmodnevni aranžman obuhvaća: 1.-7. dana aktivnosti na području Paga. Aranžman se može realizirati u periodu od 01.02 – 15.06. za grupe od 8 do 100 osoba. Smještaj je moguć u domaćinstvima i hotelma s tri zvjezdice na otoku Pagu, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili, u našoj organizaciji, autobusom, odnosno shuttlovima. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Svi navadeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.