Blog Detail

Home > Specials > PAŠKA AVANTURA – Nordic Walking – Trail – Kayak

PAŠKA AVANTURA – Nordic Walking – Trail – Kayak

Dragi naši ljubitelji aktivnog upoznavanja Novalje i otoka Paga, za vikend od 10.09. – 12.09.2021.  za  Vas organiziramo Pašku Avanturu!

Upoznajte ljepote otoka Paga pješice i kajakom, uživajte u savršenom spoju tradicije i inovativnih okusa paške gastro scene, te posjetite jedno od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, naša ogledala tradicije i kulturne baštine!

Izvor: Davor Strenja

„A journey of a thousand miles begins with the single step.“

LAO-TZU

ŠTO VAS SVE OČEKUJE OVAJ VIKEND U NOVALJI?

10.09.2021. (petak)

17 sati – Lunjski maslinici – tečaj nordijskog hodanja
18 sati početak “Paške avanture“

Tura obuhvaća obilazak tisućljetnih Lunjskih maslina, netaknutog i najegzotičnijeg simbola Mediterana pa sve do do Punte Luna i ostataka crkvice sv. Martina. Lun je najsjeverniji dio otoka Paga a prema nekim navodima ime mu potječe od starog talijanskog i latinskog naziva rta Luna: Punta longa, lunga – duga punta.

Izvor: Hrvoje Jurić
U petak kreće se s recepcije Vrtova lunjskih maslina u Pašku avanturu.

11.09.2021. (subota)

9.00 sati – Pješačenje po stazi Life on Mars – Kajak tura Paška vrata

Izvor: Davor Strenja

Bajkovit ugođaj mjesečevog krajolika paške uvale oduševljava kontrastom nebesko-morskog plavetnila i kamene bjeline. Prepustite se čaroliji pejzaža i pogledu na plaže čija je ljepota mnogima glavni motiv dolaska na otok Pag! Doživite ove ljepote kroz pješačenje i kajakarenje.

Kajak tura dužine je 6.5 km te srednje zahtjevne kategorije. Uz vrsne vodiče i svu potrebnu opremu, ne zaboravite uzeti 1.5l vode i napunjen mobitel!

Egzotični pejzaži, prekrasna plaža Beriknica i veseli dupini izmamit će osmijeh na vaše lice! Ne zaboravite, u epicentru ste outdoor aktivnosti otoka Paga!

Pješačenje po stazi Life on Mars – Kajak tura Paška vrata započinje s plaže Ručica.

17.00 – Razgledavanje destilerije Kadila i radionica prirodne kozmetike

Izvor: OPG Anton Škunca

Autohtono ljekovito bilje otoka Paga pruža nebrojene blagodati za tijelo. Cvjetovi zadivljuju ljepotom boja i oblika, dok plodovi pružaju jedinstven doživljaj za nepce. Čekamo vas s aperitivom – domaćom rakijom (likerom od masline ili kadulje) ili biljni sokom od mente i kadulje, nakon čega ćete razgledati destileriju te sudjelovati u radionici izrade prirodne kozmetike!

OPG Škunca nalazi se na Borovićevim stanima.

12.09.2021. (nedjelja)

9.00 – Nordic Walking na stazi Svetojanj

Izvor: Davor Strenja

Nordijsko hodanje izvanredna je tjelovježba i način kretanja prikladan za sve dobne skupine, stupnjeve zdravlja i pokretljivosti. Bez obzira jeste li dobrog zdravlja i kondicije ili vam u kretanju dobro dođu sportski štapovi, s pravilnom tehnikom nordijskog hodanja imat ćete pozitivne zdravstvene učinke, moći ćete hodati duže i više uživati. Kroz sudjelovanje u programu naučit ćete zdravstveno učinkovitu tehniku nordijskog hodanja i od voditeljice iz prve ruke saznati sve što vas zanima o nordijskom hodanju, a niste imali koga pitati!

Nordic Walking na stazi Svetojanj u nedelju kreće s trajektnog pritaništa Drljanda, Stara Novalja.

Ručak u restoranu „Žal“ – (plaža Caska)

Izvor: Buffet Žal

Dužina i zahtjevnost tura:

Pojedinačne ture biti će dužine do 10 kilometara te prilagođene mogućnostima sudionika/ca. Nisu tehnički zahtjevne. Uspon na bizantsku utvrdu Svetojanj  tehnički i kondicijski je nešto zahtjevniji, no nije nužno penjati se na vrh.

Voditeljica: Silvija Zoković, prof. kineziologije i turistički vodič

Štapovi za nordijsko hodanje sastavni su dio opreme za provođenje ovog programa. Ukoliko nemate svoje, možete ih posuditi za sva tri dana po cijeni od 100 kuna od Zona Srca.hr. Ukoliko se odlučite kupiti štapove za nordijsko hodanje cijena će vam biti umanjena za iznos plaćenog najma. Informacije o najmu štapova i ponudi na br.telefona 098 463 117.

Kotizacija Paške Avantura za sva tri vikend eventa je 375,00 kn po osobi.

Prijaviti se možete putem e-maila: excursions@sunturist.com pozivom ili porukom na Mob. 099 245 8492.

Za smještaj možete se informirati putem maila: info@sunturist.com ili pozivom na broj 053 661 211

Share via
Send this to a friend